Damerne bag De Ølglade Damers Klub

  

_MG_7995

Hej! Jeg hedder Christine og er en af de Ølglade Damer!

Jeg lærte egentlig at drikke øl, for at imponere én af drengene fra parallelklassen i gymnasiet. Siden da har øl været kernen i mange af mine bedste minder – lige fra den kolde fadøl med sol i ansigtet foran Orange Scene og godnatbajeren på den lokale bodega til den impulsive fyraftensøl med de bedste kollegaer og ikke mindst alle højtiderne sammen med familien med specialøllene.

Jeg har de seneste 5 år haft fornøjelsen af, at arbejde professionelt med øl, og det har åbnet mine øjne for øllets mere raffinerede muligheder. Øl er en central del af danskernes kultur, men mange, især kvinder, ved ikke hvor bredt øl faktisk favner. Så når en dame siger at de ikke kan lide øl, fordi de har haft en enkelt dårlig oplevelse, får jeg lyst til at spørge om de på baggrund af én dårlig date kan sige, at de ikke kan lide mænd.

Jeg glæder mig helt vildt til, gennem De Ølglade Damers Klub, at give nye oplevelser og inspirere Københavns damer til, at turde lidt mere og måske endda imponere nogle mænd med deres ølviden.

For mig er den olivengrønne returflaske ét af de smukkeste danske klenodier vi ejer. Den indeholder så meget kultur og de fleste af os, og mange generationer før os, har fejret livets bedste oplevelser i selskab med selvsamme flaske. Det er ofte i denne form, at vi som ung havde vores første oplevelse med øl, og selvom der er i dag er utallige andre former at få serveret sin øl på, så er dette stadig den mest solgte forpakning. Mange udlændige forstår ikke, hvordan returflasken med dens ridsede ydre og ubestemmelige farve kan være at foretrække, frem for de mange mere moderne løsninger. Men med sit ydmyge ydres uhøjtidelighed, kan man vel sige at den er indbegrebet af danskhed.

Idéen til De Ølglade Damers Klub har eksisteret et par år, men det var da jeg mødte Michala og opdagede vores fælles passion for øl, at vi blev enige om at idéen var for god til at blive liggende i skuffen. Der findes andre ølfora for kvinder derude, som har eksisteret i flere år og på bedste vis er med til at italesætte øllets univers, men det  bliver ofte på et lidt højere connoisseur-niveau, og vi ønsker at De Ølglade Damers Klub skal være lettilgængeligt og i stedet italesætte den sociale ramme, som øl er så god til at skabe – og samtidig åbne kvinders øjne for øllets diversitet og muligheder sammen med mad.

_MG_8150

Hej! Jeg hedder Michala og er en ølglad dame!

Jeg lærte meget sent at drikke øl, på trods af at min fascination af øllen var der fra tidlig start af.

Min farfar handlede med korn mellem godserne på landet, og de store kornkamre i København, hvoraf byg var én af hans største kornspecialiteter, som blev brugt til at brygge øl på. Og min oldefar har tegnet den berømte Tuborg-mand i skjorte og vest, som tørrer sig med lommetørklædet og længes efter en kold øl. Jeg husker som barn, hvordan jeg elskede at hjælpe min mormor med at hente kolde øl i kælderen til frokostbordet, og syntes at lyden af klirrende øl var helt munter og skøn. Men det var lige meget, hvor meget jeg blev ved med at smage på øllen, så opstod der ingen kærlighed mellem den og mine smagsløg.

Men jeg gav ikke op og min nysgerrighed pirrede mig til igennem flere år hele tiden, at forsøge at smage på øllet. Og en dag mødte jeg Corona-øllen, som formåede at forføre mine smagsløg, og hurtigt kom Hoegaarden og banede vejen for en iskold fadøl i solen på en varm sommerdag. Da denne flirt først var startet, kom de mere fyldige øl til hen af vejen, og i dag møder jeg alle øl med et åbent sind og foresat stor nysgerrighed, da jeg netop fandt ud af, at øl også tager smag efter hvilken mad man får dem til, hvordan vejret er, hvor man befinder sig og hvilket selskab man er i.

Derfor har det været vigtigt for mig, sammen med Christine, at være med til at stifte De Ølglade Damers Klub, da jeg har mødt mange på min vej, der siger at de ikke kan li’ øl – men også har mistet nysgerrigheden og det åbne sind ift., at smage på forskellige øl og prøve dem i forskellige situationer, for at se om der måske ikke skulle være et match. Og fordi min egen nysgerrighed ift., at lære nye øl at kende aldrig stopper.

For mig er det smukke i øl dens simpelhed og bredde. Så simpelt hvordan den fine humle fra naturen tilsat gær og vand kan blive til en smuk og ofte gylden eliksir, som kan foldes ud i en mangfoldig bredde, der rummer mange smagsnoter fra hele verden. Smagsinnovationen i ølverden synes udtømmelig, hvilket jeg er utrolig fascineret af, og som er den rejse, Christine og jeg håber at tage andre ølglade damer med på.

  

DE ØLGLADE DAMERS KLUB

 
_MG_8036  _MG_8077

De Ølglade Damers Klub er for seje damer, som godt kan li’ øl og ikke er bange for at stå ved det. Det er til dig som godt kan li’ at bruge tid sammen med veninderne og øllene. Til dig der allerede har taget hul på sommerens uendelige oplevelser med en fadøl i hånden og solen i øjnene. Til dig som ser det smukke i håndbajeren på bodegaen ud på de små timer, samtidig med, at du gerne drikker en raffineret mikrobryg til maden, eller uden tøven prøver den eksperimenterende ølcocktail på cocktailbaren. Og er ovenstående ikke dig, så er det stadigvæk for dig, som tør gå til øllets verden med åbent sind og nysgerrighed. Dig der ved, at der ikke kun findes én slags øl, men mange forskellige smage, og gerne vil udforske de forskellige smagsvarianter – både alene og i samspil med mad.

De Ølglade Damers Klub er skabt ud af vores egen passion for øl med et ønske om at samle os damer, der elsker øl til en række oplevelser, som skal udfordre og udvide ens forståelse for, hvad øl er, og pirre nysgerrigheden for hvilke settings øl indgår i, for eksempel i forhold til mad. Vi håber at vores løbende events over året vil kunne bidrage til en ny måde at holde venindeaften på, i selskab med andre damer, øl og god mad.

PRESSEFOTOS

TILBAGE TIL FORSIDEN